Návštěva studia Max and me

Olívie přináší osobní dojmy z návštěvy manufaktury Max and me ve vídeňském Hietzingu, krásné zelené rezidenční čtvrti na kraji Vídeňského lesa.

Znáte to, když vám vůně připomene zážitek, období nebo pocit? Vždy když otevřu skleněný kelímek ​Mask&Wash​, moje mysl je zpátky v dětství na venkově. A to je pro mě představa absolutního relaxu a uvolnění. Hřejivá vůně bylin připomíná rozkvetlou louku po dešti, která se mísí s exoticky sladkou vůní sušeného ovoce a kakaa. V téhle kombinaci si snad každý najde svou vlastní zklidňující myšlenku.

Před rokem na jaře mě Lenka (zakladatelka Byssine) seznámila se zakladatelkou rakouské značky ​MAX&ME​, Tanjou. Na ten intenzivní vídeňský zážitek se nedá jen tak zapomenout a každému bych ho přála zažít.
Bylo to jako vstoupit do kouzelné zahrady plné divokých rostlin, prostoupené paprsky jarního slunce a opravdové harmonie. Stejně tak domov Tanji a Maxe - jejího manžela a spoluzakladatele značky - je plný barev, které spolu nádherně souzní a vyvolají ve vás až magický pocit.
Tanja a její asistentka Tereza nás přivítaly opravdu tím nejvřelejším úsměvem. Nebylo pochyb, že nás rády vidí a o to přirozenější bylo se adaptovat a cítit se sama sebou. V novém prostředí s tím mám občas chvíli problém, jestli víte o čem mluvím.
Seděly jsme u kulatého stolu, který byl uprostřed skleněného výklenku v přízemí domu, takže jím prostupovalo jarní světlo a bylo vidět do zahrady. Na stole stála váza s tmavě růžovými tulipány, miska čerstvých jahod a kousky hořké čokolády. Mezitím Tanja vytáhla z trouby křehké makové pečivo a pořád se jenom usmívala. ​Every detail counts​.

Průběh celého rituálu, aneb seznámení se se značkou MAX&ME, byl postavený na zážitcích, kdy máte čas se do jednotlivých produktů zamilovat, protože na vlastní kůži a všemi smysly zažijete vášeň a důvěru, na které je celá ideologie značky postavená. Vysoce vibrační kosmetikou​, která navždy změní váš úhel pohledu na péči o krásu. Už nebudete pochybovat, že vnější krása je jen zrcadlem te vnitřní.

Jedním z nejzajímavějších momentů rituálu byla část věnovaná právě masce​ Mask&Wash.​ Už jenom otevřít kelímek a poprvé ucítit její vůni je opravdu aromaterapeutický zážitek, který rozvibruje celé tělo a hlavně mysl. Já sama jsem tohle ještě nezažila.
Kakao a manuka med propůjčují masce sladkou vůni, prach z mangostany zase exotickou a smil italský tomu dodává tu bylinnou, kterou podvědomě znáte a zároveň je plná tajemství. Konzistence je jemná, máslová s malými exfoliačními částicemi.

Množství o velikosti lískového ořechu jsme pečlivě smíchaly s pár kapkami ​květinové vody The Intuitive​, což vytvořilo světlejší fluid a jemně nanesly na obličej. Najednou máte pocit, jako byste si sedli přímo do zázračné Země nezemě od Petra Pana.
V další fází - zatímco jsme měly masku na tváři - jsme si připravily drink. A to z ingrediencí, které maska obsahuje. Mimo to, že jsme se tak důvěrně seznámily s každou z nich, se tím akorát potvrdila čistota produktu. Všechny ingredience jsou jedlé a naprosto nezávadné, spíš naopak - mají blahodárné účinky.

Je fascinující, s jakou pečlivostí vybírá tým MAX&ME jednotlivé přísady. Záleží jim nejen na absolutní čistotě a férovosti původu, ale zároveň i na tom, jak spolu jednotlivé ingredience fungují. A i právě v tomhle se skrývá tajemství „high vibe“ kosmetiky.
Díky téhle průzračnosti a aromaterapii jsou pro mě produkty max&me v absolutní symbióze s lidským tělem a myslí. Díky tomu jsou podle mě jejich účinky tak okouzlující, ale zároveň přirozené.

 

Pokud vás zajímají vlastnosti jednotlivých ingrediencí - odkud pocházejí a co udělají nejen s vaším tělem - na našem webu jsou u každého produktu podrobně rozepsány. Pozornost věnujte především manuka medu, který byl pro mě úplnou novinkou - nejen svou exotickou vůní a kořeněnou chutí, ale hlavně jeho léčivými a protizánětlivými schopnostmi.

Pamatuju si, jak jsme po rituálu chodily s Lenkou odlíčené po centru Vídně. Moje pleť byla úplně jiná než kdy předtím - zdravě zářivá, bohatě hydratovaná a do večera nádherně voněla. Sama sobě jsem se bez makeupu opravdu líbila, což je u mě celkem vzácnost.

Značka MAX&ME mě naučila si užít každou část mé denní péče o sebe. Od té doby si každý produkt nejprve rozehřeju v dlaních, se zavřenýma očima k němu přivoním a až potom ho nanáším na pleť. Možná to někomu může znít příliš „ezo“, ale sama jsem překvapená z rozdílu. Pleťové buňky mají čas se voňavým produktům lépe otevřít a tím je i hlouběji vstřebat. A já si po ročním používání produktů MAX&ME bez nich neumím představit den. Všechny jsou zázračné a je těžké vybrat jeden, ale maska Mask&Wash by vám uniknout opravdu neměla. Věřím, že se pro vás stane revolučním kosmetickým produktem.

NOVINKY