Workout, který vás zvedne ze židle

Johana Hamaďáková, trenérka a wellness konzultantka si pro Byssine připravila set 9 super jednoduchých cviků, které vás rozproudí a po hodinách u počítače dokonale protáhnou.

1. Wake up flow

Tenhle cvik kompletně rozehřeje celé tělo a aktivuje váš core!

Rozehřejte páteř pomocí několika opakování dynamického downdog/updog; poté přejděte ke kombinaci squat burpee a přidejte 2 x dotek opačného ramene opačnou rukou;  břicho držte pevné, myslete na to, aby se boky nevytáčely.

 

2. Glute bridge march

Tenhle pochod rozehřeje celou zadní část těla po dlouhém sezení a aktivuje spodní břicho.

Přitáhněte paty pod kolena, zvedni pánev od země a střídavě přitahuj kolena k hrudníku; držte podsazenou pánev nad zemí a tlačte patami do země, ale pozor - pánev nemusí být extra vysoko, naopak.

 

3. Bearhold knee-tap

Můj favourite, tomu říkám ta správná core challenge 🔥 Snažte se udržet rovnováhu tak, aby se vaše tělo při provedení hýbalo jen opravdu minimálně; klíčem je pevné břicho a rovná dlouhá záda.

4. Dead Bug variations
Nejlepší cvik na uvědomění si co to vlastně "core" je.

Opačná/stejná ruka a noha se natahují do dálky, střídejte strany, nepovolujte břicho; několik variant stejného cviku = zvolte tu, u které cítíte, že se vám neodlepují bedra od země.

5. Cobra lat pulldown
5. Cobra lat pulldown

Kulatá záda často plynou ze slabých mezilopatkových svalů - tenhle cvik říká "not anymore!"

V leže na břiše spojte paty a zatněte hýždě, držte je zatnuté po celou dobu provedení cviku, poté nadzvedněte prsa od země, stahujte ruce podél těla a zaměřte se na pohyb lopatek dolů a nahoru.

 

 

6. Glute bridge combo 

Jak někdo moudrý řekl "Beach body is made in winter..." 🍑 ...takže let`s get it.

Přitáhněte paty k zadku a zatnutím hýždí zvedněte pánev od země; nejčastější chybou je snaha o vytažení pánve příliš vysoko - tohle není stejný most jako u yogy (!!!); zaměřte se na pevné břicho a zadek.

 

 

7. Skydiver

Ultimátní "butt" lifting, který vás nejen zvedne ze židle, ale i vás ochrání před možným zraněním při běhání;)

Kolena od sebe, paty spojené, hlava a trup uvolněný; představte si, že chcete zatlačit patami do stropu, zatínejte hýždě aktivně při každém opakování, jenom tak začnou samy pracovat.

  
8. Superman 
upozornění: správné provedené je mnohem těžší, než vypadá🤓

Vleže na břiše zvedejte opačnou ruku a opačnou nohu, použijte k tomu hýždě a hamstringy + rameno a mezilopatkové svaly, ale pozor, žádná jiná část těla se nesmí hnout ani o chloupek.

  
9. Stretch flow - to nejlepší nakonec!

Zkuste každou pozici alespoň 5x prodýchat - vaše záda a hrudní páteř vám za to pak poděkují - a vy pak můžete mně 🤗

 

15 x pomalých opakování od každého vaše tělo hezky probudí, ale můžete celý set cviků zopakovat 2 x a máte celý workout.

Enjoy ❤️

Johana

NOVINKY