Novigrad Vacanze

Pro BYSSINE Kristína Nociarová (@n0cka)

Ak patríte k milovníkom dizajnu a ubytovania s dušou, prídete si na svoje. V meste Novigrad nenájdete okrem trhu s čerstvými rybami a obchodíku s potravinami nijaké obchody, sekáče a vo veľkom ani reštaurácie. Za to objavíte skutočný pokoj, nádherné útesy a poloprázdne pláže. Ak teda túžite naozaj na pár dní vypnúť a presunúť sa na miesto kde sa zastavil čas, Novigrad je skvelou voľbou. Tento čarovný domček s nezameniteľnou atmosférou nájdete na odľahlom nádvorí malého (ne) turistického historického centra mesta Novigrad len pár krokov od nábrežia a pláže. Also, animal friendly! Domček a taky pláže. Jeho názov “Kuca” v chorvátčine znamená „dom“. A tento konkrétny “FOTOGRAFA” vám prerozpráva životný príbeh fotografa Nikica Karavida a jeho manželky Zorky, ktorí v dome žili roky dozadu. Nikica sa narodil v Novigrade v roku 1896. V roku 1917, fungoval ako člen rakúsko-uhorskej armády a počas prvej svetovej vojny, prišiel Nikica o pravú nohu kvôli nášľapnej míne. Po zvyšok svojho života nosil drevenú protézu. Počas rehabilitácie navštevoval kurz amatérskej fotografie a objavil vášeň k fotografii ako takej. Po dome nájdete visieť jeho zachytené spomienky na stenách. 


Vizuálne sa od jeho fotografií v meste mnoho nezmenilo.Prechádzka mestom v noci je čarovná. Odporúčame vidieť na vlastné oči :) Pláží bolo skutočne mnoho a každý deň ste objavili spot, na ktorom ste boli sami. Či preferujete piesočnaté alebo skalnaté pláže schované v lesoch, na svoje si v okolí príde každý. Nám najviac učaroval spot útesov, na ktorom sme trávili celé dni. Krásne čistá voda, pár metrov od absolútnej nádhery. Pri návšteve určite preplávajte do vnútra, nedá sa opísať aký zážitok bol sledovať more z tohto miesta. Btw, vo vode sa nachádza množstvo sea treasures! Majte oči na stopkách, haha.  A aj keď teraz Kuca Fotografa a Novigrad rozpráva nové príbehy, pri súčasnej návšteve vás do seba vtiahne a zažijete cestu v čase:) 


MUST HAVE VACANZE PRODUCTS

Vďaka Byssine sme boli na toto naše dobrodružstvo dokonale vybavení. Hneď po príchode sme rozbalili sviečku ATELIER OBLIQUE, písmeno P - WRAPPED UP IN PLEASURES, ktorá samotnou vôňou aj názvom dokonale sadla. Jej esencia nám spríjemňovala celý pobyt v Kuce Fotografe :)

TRUE ORGANIC OF SWEDEN - SEA ME MASK
Zažite magické spa aj na cestách. Sea me mask sa mi fantasticky postarala o citlivú pleť, ktorej počas leta dávame všetci zabrať.

THE GENTLE LABEL - Prírodný hojivý balzámTento produkt a kvalitné SPF, sú pre mňa skutočné must haves pri cestovaní. Využili sme ho nejedenkrát, nakoľko v mori môžete prísť k drobným škrabancom či rankám, ani neviete ako. Mne velmi pomohol pri nahodom porezani nartu na nohe pri lezeni na skalu :))

SALT & STONE
Najlepšie nakoniec. Moja pokožka je veľmi citlivá a počas každého leta extrémne náchylná k spáleniu, či sa natieram alebo nie. Salt & Stone je pre mňa totálny win win. Nepreháňam, prvýkrát som nemala k spáleniu ani nábeh. Krásny branding je len čerešnička na torte.

Opalovací krém SPF 50 - Byssine
Opalovací krém SPF 50 - Byssine
Opalovací krém SPF 50 - Byssine
Opalovací krém SPF 50 - Byssine

Opalovací krém SPF 50

880 Kč
P - Wrapped Up In Pleasures - Byssine
P - Wrapped Up In Pleasures - Byssine

P - Wrapped Up In Pleasures

1 550 Kč

Prozkoumejte všechny letní nezbytnosti