Jak na jaře rozzářit mdlou pleť: průvodce

Po dlouhé zimě vidíme za horizontem konečně jaro. Přetopené a vysušené místnosti, mrazivý vítr, změny teplot….  to vše sehrálo svoji roli a naši pleť zanechalo vysušenou a mdlou. Nastupující teplejší počasí i změna vlhkosti můžou pro pokožku znamenat šok. Proto potřebuje pokožka na jaře zvýšenou pozornost.

Sepsali jsme tipy, které vám pomůžou pleť dostat po vyčerpávající zimě do kondice.

MÉNĚ JE VÍCE

Vyměňte svůj hutný krém za lehčí krémy a formulace založené na kyselině hyaluronové. Jak se postupně zvyšuje vlhkost ovzduší, pokožka má tendenci zadržet více hydratace. Vrstvením hydratace za pomocí sér, tonerů a lehkých hydratačních krémů si vytvoříte ochrannou bariéru, která bude dostatečně efektivní.

EXFOLIACE

Jaro je ideálním časem pro rozjasněné mdlé a vyčerpané pokožky. Exfolianty vám pomůžou odstranit odumřelé buňky a vyčistit ucpané póry, a tak neváhejte zařadit exfoliaci do pravidelné péče.  

S nástupem teplejšího počasí a zvýšené vlhkosti se zvyšuje tvorba kožního mazu a také se více potíme. Raději než manuální scruby upřednostněte jemné exfolianty. Nízké koncentrace AHA kyselin a enzymů v Čistícím pleťovém AHA gelu podpoří obnovu buněk a zároveň vaši pleť připraví na absobci sér a hydratačních přípravků v navazujících krocích.

ČIŠTĚNÍ

Více času při outdoorových aktivitách zvýší úroveň produkce kožního mazu. To nemusí být špatné pro suchou pokožku, ale nadměrná produkce mazu povede k ucpání pórů a tvorbě akné. Vybírejte masky obsahující jíl a další ingredience, které pomůžou absorbovat přebytečný kožní maz.

Rozvolnění pandemických opatření a s tím spojený společenský život bude možná důvodem pro double cleansing, díky kterému odstraníte váš make-up dokonale. Při dvojím čištění vyčistíte nejprve pleť přípravkem na olejovém základu, který odstraní SPF a make-up. Následovat může pěnový anebo krémový čistič podle vašeho výběru.

SPF

Ochránit pleť před UVA a UVB paprsky je důležitou součástí návyků k udržení zdravé pleti. Navíc se také říká, že SPF je nejlepší anti-aging ochrana, a proto ho aplikujte na pleť opravdu každý den. Nejjednodušší způsob je použít denní krém, který nabízí obojí. Denní hydratační krém s retinolem od MZ SKIN vám zajistí hydrataci, povzbudí tvorbu kolagenu a zároveň má SPF 30. Další variantou je sametová emulze Velo, která nabízí ochranu vaší pokožky před souborem nežádoucích vlivů, které ovlivňují degeneraci kůže. Hydratuje, projasňuje, sjednocuje a zároveň chrání před paprsky faktorem SPF 30.  

JARNÍ ÚKLID

Jako součást jarního úklidu nezapomeňte udělat revizi produktů, které jste přes zimu nepoužívali anebo je máte dlouho otevřené. Mohou obsahovat bakterie, které vám ucpou póry a vaše pleť bude mdlá.

KRÁSA ZAČÍNÁ UVNITŘ

A protože zdravá pleť začíná uvnitř, nezapomínejte dodržovat dostatečný pitný režim, dobře spát a do stravy zahrnout vitamíny a minerály. Hlídejte si screen-time, tedy čas, kdy je vaše pleť exponovaná modrému světlu anebo si aktivujte noční režim na telefonu.

Buďte na sebe hodní a dopřejte sobě pozornost, kterou si zasloužíte.

NOVINKY